Ne znam kak’ vi, ali u ovoj kući često se kuha modularno: da se izbjegnu natezanja i ugodi preferencijama iz istog procesa kuhanja nastaju različiti finalni proizvodi. Potomkica (još) nije obožavatelj tikvica, pogotovo sirovih špageta od tikvica, ali ovako ih se ja ne odričem – a ona ima priliku izdaleka se s njima upoznati za neku bližu suradnju u budućnosti.
Prvo – mise en place; da kuhanje ide brzo i efikasno korisno je da je sve pripremljeno na mjestu rada 🙂 U procesu pripreme kritičkim okom naluknuti se u frižider i špajzu u provjeri ima li čega što bi hitno trebalo potrošiti (hm, ove gljive izgledaju kao da su vidjele bolje dane). Mokra krpa ispod daske za rezanje daje više sigurnosti, a blizina špareta garantira ekspresan proces.
Potrebno (2 porcije):
100 g linguina (ovdje integralni)
malo soli
voda za kuhanje
1/2 male žličice ulja (ovdje kokosovo)
50 g luka
75 g mrkve
2 češnja češnjaka
150 g gljiva
100 g mljevene piletine
4 lista kelja
1/2 žličice Vegete
pola srednje velike tikvice
Pristaviti vodu, kad provrije dodati sol i linguine i skuhati do željene tvrdoće.
Ugrijati tavu (ili vok) i dodati ulje i mljevenu piletinu, malo je usitniti kuhačom i pustiti da se zapeče dok se priprema i ubacuje povrće. Usitniti (na kockice ili trake, po želji) i ubaciti luk, zgnječiti i usitniti češnjak, naribati mrkvu, na ploške narezati gljive i listove kelja. Ubacivati svako povrće kako se pripremi i malo promiješati.
Nakon što se ubaci kelj dodati Vegetu, promiješati i pokriti tavu na minutu.
Probati i ocijediti linguine. Za prvu porciju ubaciti 70% linguina i na vrh dodati zgotovljeno prženo meso i povrće:
U ostatak piletine i povrća u tavi dodati ostatak linguina i špagete od tikvice (tikvicu narezati gulilicom, nožem ili spiralizatorom) i sve promiješati.
Poslužiti i smazati vruće. Prava porcija i pol! 🙂
Baš sam se pitala kad će biti vrijeme i za kulinarski blog. Pratim te u stopu…:)
Sviđa mi seSviđa mi se
🙂 A evo bumo i to malo probali. Opet 😀
Sviđa mi seSviđa mi se