Linguini i tikvice s piletinom i povrćem

Ne znam kak’ vi, ali u ovoj kući često se kuha modularno: da se izbjegnu natezanja i ugodi preferencijama iz istog procesa kuhanja nastaju različiti finalni proizvodi. Potomkica (još) nije obožavatelj tikvica, pogotovo sirovih špageta od tikvica, ali ovako ih se ja ne odričem – a ona ima priliku izdaleka se s njima upoznati za neku bližu suradnju u budućnosti.

Prvo – mise en place; da kuhanje ide brzo i efikasno korisno je da je sve pripremljeno na mjestu rada 🙂 U procesu pripreme kritičkim okom naluknuti se u frižider i špajzu u provjeri ima li čega što bi hitno trebalo potrošiti (hm, ove gljive izgledaju kao da su vidjele bolje dane). Mokra krpa ispod daske za rezanje daje više sigurnosti, a blizina špareta garantira ekspresan proces.

Potrebno (2 porcije):

100 g linguina (ovdje integralni)

malo soli

voda za kuhanje

 

1/2 male žličice ulja (ovdje kokosovo)

50 g  luka

75 g mrkve

2 češnja češnjaka

150 g gljiva

100 g mljevene piletine

4 lista kelja

1/2 žličice Vegete

pola srednje velike tikvice

linguini-i-tikvice_mep

Pristaviti vodu, kad provrije dodati sol i linguine i skuhati do željene tvrdoće.

Ugrijati tavu (ili vok) i dodati ulje i mljevenu piletinu, malo je usitniti kuhačom i pustiti da se zapeče dok se priprema i ubacuje povrće. Usitniti (na kockice ili trake, po želji) i ubaciti luk, zgnječiti i usitniti češnjak, naribati mrkvu, na ploške narezati gljive i listove kelja. Ubacivati svako povrće kako se pripremi i malo promiješati.

Nakon što se ubaci kelj dodati Vegetu, promiješati i pokriti tavu na minutu.

Probati i ocijediti linguine. Za prvu porciju ubaciti 70% linguina i na vrh dodati zgotovljeno prženo meso i povrće:

linguini-i-tikvice_porcija

U ostatak piletine i povrća u tavi dodati ostatak linguina i špagete od tikvice (tikvicu narezati gulilicom, nožem ili spiralizatorom) i sve promiješati.

 

 

linguini-i-tikvice_pomijesatiPoslužiti i smazati vruće. Prava porcija i pol! 🙂

Autor: derzafanistori

I am avid learner from Croatia currently tackling Japanese and German language and culture, knitter, DIY person and all-around experimenter.

3 misli o “Linguini i tikvice s piletinom i povrćem”

Komentiraj