2019. – godina velikih promjena (i kamo dalje u 2020-oj)

Ovdje na Porciji i pol, gdje se družimo već gotovo pune 4 godine, malo se toga mijenja u tjednoj ponudi; kratak uvod, koja riječ o motivaciji i procesu i na kraju praktičan mali recept za obogatiti repertoar brzih i jednostavnih kuhinjskih čarolija, praćen sa nekoliko slika iz tog procesa.

Ja to volim, a čini mi se da volite i vi, jer se javljate kroz mail, twiter, facebook i uživo, pokazujete vaše pokušaje i uspjehe i uvijek vas je prekrasno sresti i podijeliti taj osjećaj sreće i postignuća i ljudske bliskosti.

No ne ide sve uvijek kako smo zamislili. Veze se rastaču, najbliži umiru, poslovi se mijenjaju i djeca rastu i životne okolnosti postaju nesnošljiva zapreka održavanju privida normalnog života. U 2019-oj raspored je malo trpio; više puta dogodilo se da je moj “dnevni posao” pojeo vrijeme potrebno za pripremu posta srijedom, ali većinu je nedjelja ipak bilo moguće ispuniti škljocanjem fotoaparata i kasnovečernjim tipkanjem pogonjenim željom da se družimo uz još neku prekrasnu sitnicu svjetske kuhinje ili oduševimo svakodnevnim sastojcima na novi način.

No, kako sa Svijetom tako i u životu; dok ga još ima – nema stajanja! – i u 2020. planiram još mnogo toga! Nadam se da će vam se dopasti i da ćemo i dalje dijeliti to oduševljenje hranom, kulturom, riječima i okusima. Mnogo je materijala već spremno, slika poslikano i procesa započeto i nadam se da ćete im se veseliti baš kao što se ja veselim.

This slideshow requires JavaScript.

Sretno vam ovo razdoblje blagdana dragi moji Porcijaši! Sve najbolje vam želim u životu i u kuhinji i neka vam nova godina i novo desetljeće donese mnogo malih pobjeda, veselja u očima i ljubavi u srcu!

Kao i uvijek: isprobajte, uživajte i u slast! I javite kako je vama uspjelo 🙂

Autor: derzafanistori

I am avid learner from Croatia currently tackling Japanese language and culture, knitter, DIY person and all-around experimenter.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s