Krekeri s limunom i čokoladom

U današnjoj tehnici srijedom jedan super brz i jednostavan međuobrok ili desertić, kojeg se jednostavno ne mogu nauživati previše.

Veliki sam obožavatelj keksa prelivenih čokoladom, ali zapravo nije mi palo na pamet do sad da ih idem sama raditi. To mi se nekako činilo kao pre- “pipljiv” posao, nesrazmjerna količina truda za nešto tako jednostavno. No onda sam vidjela ove karamel krekere na Smitten kitchen i prosvijetlilo me: pa nema smisla raditi petit kekse prelivene čokoladom kad ih mogu naći u svakom dućanu, ALI slatko-slana igra krekera i čokolade, dopunjena dodatnim izvorom slasti i sve za samo komadić cijene – to se isplati raditi!

Bilo da želite napraviti samo nekoliko keksa da imate uz popodnevnu šalicu kave ili čaja ili cijeli pladanj koji ćete poslužiti uz piće ili roštilj, ova je ideja i tehnika lako primjenjiva i stvara zalogajčiće posve prilagođene vašem ukusu.

Potrebno:

Krekeri (ili keksi) po želji – ja volim ove cjelovite iz lidla, koje smo koristili i kao dio podloge za Smores pitu sa sljezovim kolačićima
Krema od limuna (lemon curd) ili sličan gusti namaz, poput karamela ili pekmeza
Čokoladaja preferiram tamnu, ali i mliječna je u redu
Nasjeckani bademi (ili drugi orašci, sjemenke ili kokos)

Postupak:
Prikupite sastojke.
Na prikladan pladanj – koji može stati u vaš zamrzivač! – izvadite odabrane krekere pa ih premažite limunovom kremom.
Spremite premazane krekere u zamrzivač na par minuta dok otopite čokoladu.
Čokoladu usitnite i otopite na pari (kao na mojim slikama) ili zagrijavanjem u mikrovalnoj. Usitnite bademe ili druge odabrane dodatke.
Izvadite ohlađene premazane krekere iz zamrzivača, premažite ih rastopljenom čokoladom i pospite dodacima.

Ohladite ukrašene krekere u zamrzivaču 10 minuta pa…

Krekeri s limunom i cokoladom_skrinjaposlužite!

Krekeri s limunom i cokoladom_posluzenoJa uvijek radim male serije ovih krekera jer im je jednostavno nemoguće odoljeti pa ako ima puno – pojedem ih puno. Izvrsna su kombinacija slanog krekera, kiselkaste limunove kreme i bogate tamne čokolade i uz hrskave bademe na vrhu čine prekrasan slatkiš za završetak dana.

Krekeri s limunom i cokoladom_zalogajAko nam ostane koji, spremimo ih u posudu koja se da čvrsto zatvoriti i u hladnjak (ne zamrzivač) gdje lako odstoje još dan ili dva – samo je važno da bude zatvorena posuda da krekeri ne povuku vlagu iz hladnjaka i postanu mekani.

Isprobajte i vi ovu ideju, uživajte i neka vam je u slast! A ako pronađete svoju omiljenu kombinaciju krekera, kreme i dodataka obavezno javite! 🙂

Autor: derzafanistori

I am avid learner from Croatia currently tackling Japanese language and culture, knitter, DIY person and all-around experimenter.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s