Hrskavci sa čokoladom i kikiriki maslacem

Pristupačno, jednostavno, a tako hrskavo, zamamno i potpuno prilagođeno osobnom ukusu – ovi su hrskavci čokolada s rižom u kojoj možete promijeniti čokoladu, promijeniti rižu, dodati oraščiće, sjemenke, suho voće ili kandirane korice i imati savršeni desert ili personalizirani međuobrok – za pet minuta pripreme i tek toliko hlađenja koliko možete izdržati.

U ovom receptu tehnike srijedom, koji se nastavlja na mini mafine od banane koje smo pripremili prošlu srijedu, nastavljamo s trendom “jednostavnog, a oku ugodnog” koji će vam omogućiti mnogu opuštenu pripremu za goste koje želite razveseliti prizorom koliko i okusom. Kako je ovo pravi recept tehnike sastojci su u njemu zamjenjivi i slobodno odaberete drugu čokoladu, maslac ili ekspandirane žitarice ili dodatke, važno je samo da čokolade imate dovoljno da u nju umotate doatke toliko da se zalijepe. Ja volim malo čokolade naspram puno hrskavih dijelova, ali vi – jasno! – možete staviti i više čoklade, za desert potpuno prilagođen vašem ukusu.

Potrebno (12 kockica spravljenih u kalupu za kruh 22x12cm):
100g čokolade (ako je veganska cijeli recept će biti također)
60g maslaca od kikirikija, ovdje domaći
40g ekspandiranog prosa (proso poppies)
40g ekspandirane riže (integralna riža poppies)

Postupak:
Odabrani kalup prekrijte komadom plastične folije ili papira za pečenje da vam bude lakše oblikovati desert. Alternativa je ne praviti ciglu i rezati na kocke nego složiti na hrpice u papirnatim čašicama za minjone.

Narežite čokoladu, odmjerite maslac u posudu s čokoladom pa zagrijavanjem na pari ili u mikrovalnoj otopite čokoladu, uz miješanje, da se sasvim rastopi i spoji sa kikiriki maslacem.
Odvagnite željenu količinu ekspandiranih žitarica u smjesu čokolade i kikiriki maslaca i izmiješajte temeljito, da se svi dijelovi prevuku čokoladnom smjesom. Ovdje dodajte i druge dodatke ako želite: sjemenke, orahe, grožđice, kandirano voće,…
Rasporedite dobivenu čoko-hrskavu masu u košarice ili u obloženi kalup. Izravnajte žlicom da ispod ne ostane zatočeni zrak i umotajte folijom pa pritisnite da ekspandirano zrnje nasjedne čvrsto jedno na drugo, da bude lakše rezati kad se ohladi i ne bude sipko.
Ohladite – sat vremena ili više, a zatim …

Hrskavci sa cokoladom i kikiriki maslacem_kockica
poslužite!

Hrskavci sa cokoladom i kikiriki maslacem_posluzenoHrskavce je najlakše odmotati u jednom komadu i položiti na dasku, a zatim izrezati nazubljenim nožem. U mojem plehu bili su debljine oko 3 cm, ali svakako možete odabrati veći kalup ako želite tanje ploške, sličnije kupovnoj čokoladi s rižom.

Hrskavci sa cokoladom i kikiriki maslacem_zalogajZamotani u foliju ili u kutiji koja se dobro zatvara mogu se čuvati u hladnjaku nekoliko dana, da i dalje budu hrskavi – ako toliko možete izdržati.

Isprobajte, uživajte i u slast! I javite što ste vi dodali u svoju verziju 🙂

Oglasi

Autor: derzafanistori

I am avid learner from Croatia currently tackling Japanese language and culture, knitter, DIY person and all-around experimenter.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s