Jednostavni sojini faširanci

Moje doručkovne želje nekako se kreću u ciklusima; slano, slatko, brzo, ostaci, friško, domišljato, inspirirano svijetom ili domaće. Ovaj je sendvič sa faširancima negdje na razmeđi svega i svačega, no ipak zahtijeva vrlo malo truda, jefitin je i slasan, a i odlična podloga za snažne začine i dodatke.

Potrebno ( 2 faširanca, dovoljno za 1 porciju):
20g sojinih komadića (tvp, ljuspice)
1 žličica mješavine začina za kobasicu
1 žličica ulja
oko 60 g vruće vode (samo da pokrije komadiće)
maleni luk, sitno nasjeckan
češanj češnjaka, usitnjen
1/2 žličice dimljene paprike (moja je bila ljuta)
oko 2 žlice krušnih mrvica

ulje za prženje

Za posluživanje: pecivo, salate i umaci po izboru

Postupak:
odvagnite sojine komadiće u malu zdjelicu, doajte začine i ulje pa prelijete sa dovoljno vruće vode da tek prekrije komadiće. Pokrijte zdjelicu poklopcem ili tanjurićem i ostavite pokriveno 5-10 minuta da sojini komadići nabubre.
U međuvremenu pripremite pecivo, salatu i umake i pripremite tavu za prženje i lopaticu za okretanje. Preporučam neljepljivu tavu i široku lopaticu jer su faširanci bez jaja pa su krhki kad se peku.
Nakon što su sojini komadići popili vodu i nabubrili dodajte u smjesu sitno nasjeckani luk i češnjak, dimljenu papriku i žlicu krušnih mrvica pa sve dobro promiješajte.
Pritisnite smjesu prstima i provjerite treba li još mrvica – one će zalijepiti faširance u kohezivnu lopticu pa ako se još ne daju oblikovati dodajte još malo mrvica, promiješajte pa probajte ponovo. Također probajte smjesu i ako je postrebno dosolite ili dodajte malo šećera ili začina da dotjerate okus.
Oblikujte faširance pa zagrijte tavu, dodajte sa malo ulja za prženje i ispržite faširance: nakon što ih spustite na tavu pritisnite ih lopaticom i ostavite da se peku na srednioj vatri 3-5 minuta.
Kad su pečeni s jedne strane obzirno ih okrenute pa pecite na drugoj, do zlatne karamelizacije, još oko 3 minute.

Pečene faširance premjestite u pripremljeno pecivo, dodajte slate i umake po želi i…

Poslužite!

Ovi su faširanci meke teksture i nimalo nalik mesnima, ali su svejedno fantastično puni proteina, slasni i zasitni. Uz bogato pecivo i dodatke po izboru stvaraju sjajni, vrlo praktični i vrlo jeftini obrok koji je na stolu za maksimalno 15-ak minuta.

sojini fasiranci_posluzenoTreba imati na umu da su najmekši kad su vrući, tako da će postati mnogo izdržljiviji kako se budu hladili, a ako ih napravite više izvrstan su gablec i vrlo prijenosni pa ih možete poslužiti također za ručak kao dio zdjelice sa žitaricama i dinstanim povrćem ili natrgane na vrhu robusnije salate, uz neki bogatiji dresing poput onih od kikiriki maslaca, humusa ili tahinija.

sojini fasiranci_naslovnaJa ih najviše volim za doručak, a ako nemam nikakvo gotovo pecivo cesto pripravim ovakvo brzo sendvič pecivo u zadnji čas i sva sam si važna kako sam snalažljiva 😀

Isprobajte ih i vi! Uživajte i u slast! I javite kako se vama dopalo 🙂

Oglasi

Autor: derzafanistori

I am avid learner from Croatia currently tackling Japanese language and culture, knitter, DIY person and all-around experimenter.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s