Puding torta s čokoladom i narančom

Od svih kolača na svijetu potomčica najviše voli kolače s pudingom, a ja najviše volim nju pa je u ovoj kući dogovor oko novogodišnjih kolača u godini kad doček pada u moju polovicu praznika vrlo jednostavan.

Uobičajen način posluživanja puding kolača su kocke, sa namočenim keksima ili mokrim biskvitom kao konstrukcijskim elementom kolača, no kad se zaželimo privlačnije prezentacije promijenimo kalup i dodamo malo ukrasa, ali još uvijek zadržimo jednostavnu i brzu pripremu.

Potrebno (torta promjera 18cm, 8 kriški):
1 čokoladna torta od naranče (sve isto kao u receptu ovdje, samo je pečena u kalupu promjera 18cm)

krema:
700 ml mlijeka (kravljeg ili sojinog*)
2 vrećice pudinga od čokolade
60 g šećera
125g margarina (*ako je bez životinjskih sastojaka torta će biti veganska)

Postupak:
Ispecite biskvit po uobičajenom receptu: zagrijte pećnicu na 180°C, saberite suhe i mokre sastojke, pomiješajte, istresite, ispecite.
Ohladite koru da je možete prerezati i napuniti. Za to će trebati 1-2 sata.
Pripremite kalup (isti u kojem ste pekli koru) oblažući ga papirom za pečenje odozdo i sastrane, da čuva kremu na mjestu dok se hladi).
Ohlađenu koru prerežite i zatim skuhajte kremu.
Odmjerite 700 ml mlijeka (kravljeg ili sojinog) pa oko 150 ml stavite u posudu sa strane, a ostalo da se grije.
U odvojeno mlijeko dodajte dvije vrećice pudinga i sav šećer pa razmutite u glatku smjesu.
Kad mlijeko zavrije dodajte u njega razmućeni puding sa šećerom pa miješajte smjesu na srednjoj vatri da se zgusne.
Kuhani puding skinite sa vatre, pa već nakon 2 minute možete u njemu rastopiti narezani margarin da dobijete gustu i raskošnu kremu.
U kalup naizmjenice služite: prvi komad prerezane kore, pola kreme, drugu polovicu kore i drugu polovicu kreme.

 

Zagladite kremu kako napredujete i poravnajte vrh.
Zgotovljenu tortu stavite da se hladi najmanje 2 sata prije rezanja, a zatim…

poslužite!

puding torta s cokoladom i narancom_posluzenoAko ste alergični na “kožu” koju puding dobije tamo gdje je izložen zraku možete na vrh nalijepiti plastičnu foliju, ali mi nismo i sviđa nam se da je odozgo torta ovako glatka i zaštićena od sušenja.

Biskvit sa narančom bogat je i sočan pa ne treba namakati kore nikakvom tekućinom, a puding krema savršeno je kremasta i nadopunjava okusom biskvit. Cijeli ansambl nije presladak i odličan je kao mala kockica zadovoljstva na kraju obroka ili usred zaposlenog popodneva, a opet i dovoljno otmjen da bude i dijelom kakve svečanosti.

puding torta s cokoladom i narancom_kremaMeni je zapravo najdraže to što se u kremi ni najmanje ne osjeti masnoća, jer ovako kad se rastopi u toplom pudingu potpuno se integrira za razliku od raspršivanja u smjesi dok ga umiksavate u hladni puding.

puding torta s cokoladom i narancom_zalogajKao što je i očekivano, naranča i onaj jafa okus koji me prvo privukao ovom slasnom biskvitu i ovdje dolazi do izrazaja i u potpunosti oduševljava.

Isprobajte, uživajte i u slast! I sve najbolje u Novoj godini 🙂

Oglasi

Autor: derzafanistori

I am avid learner from Croatia currently tackling Japanese language and culture, knitter, DIY person and all-around experimenter.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s