Izvori inspiracije 2018.

Iako često pišem o izvorima iz kojih vučem inspiraciju i nadopunjavam svoju čašu radosti života nisam ih još nikad ovako izdvojila i nabrojila u jednom postu.

Mnogi su razlozi da se ove kreatore prati i cijeni, pogotovo u mediju kao što je Youtube, koji se koristi toliko učestalo, a opet razočarava silno one od kojih živi, one najvažnije koji stvaraju sadržaj na kojem kompanija prodaje reklame – no, ne biste to nikad zaključili iz radova ekipe koja slijedi jer oni su bistri, raskošni i puni životne radosti.

Sukkari Life
Raoum je djevojka koja živi u Saudijskoj Arabiji, učiteljica joge, strastvena low-wasterica i predana veganka. Ako ste uspjeli omotati mozak oko svega nabrojenog zacjelo vam je jasno da ovdje možete naučiti svašta o društvu, životu, spolu i hrani u sredini koja nam je tako blizu, a opet tako daleko. Njeni su vlogovi, bila kod kuće u KSA ili negde u svijetu, pravo blago iskustava koliko zanimljivih toliko i prekrasno neopterećeno ispričanih.

Honeybunch of onion Tops
Honeybunch of onion Tops je youtube kanal (i blog) mlade Australke sa odličnim, domaćim, često bezglutenskim i jelima bez rafiniranih ulja i šećera. Osim hranom Phoebe se bavi i studiranjem filma pa povremeno kroz seriju “But Vegan” priča o filmovima koje je pogledala i pretvara uobičajena jela u veganske delicije. Za mnogo svojih jela pripremila je i dodatne materijale poput kuharica i postera pa ako vam se dopadne što vidite posjetite i njen Etsy!

Future Neighbor
Ovaj kanal (i blog) vode Daniel i Katie, mladi par koji živi u Južnoj Koreji. Najčešće pokazuju jednostavna korejska jela (koja obožavam!!!), ali ne boje se ni fuzijske kuhinje koja spaja okuse sa raznih strana svijeta, a čine to na predivno blizak, “pravo susjedski” način, koji me silno posjeća na neposredni razgovor s prijateljima i dijeljenje iskustava. Također pokazuju vlogove s putovanja, ideje za jedenje po restoranima i snimke sa obiteljskih druženja u kuhinji što je divno i razdragajuće.

Two Market Girls
Dvije prijateljice koje iz Kanade pokušavaju uspjeti u svijetu modernih medija. Imaju divan blog, youtube kanal s receptima, ali i podkast i na njima nam pričaju o slasnoj hrani iz vlastite kuhinje, ali također i stvarima, jelima i iskustvima koje imaju mladi vegani u Kanadi. Već smo ih spomenuli više puta kao izvor inspiracije, kad smo pravili mini krafnice od bučinog brašna i kao dio Vegan Brinner ekipe.

Jess Beautician
Britanka koja je nekoliko godina živjela s dečkom u Turskoj, a sad žive u Irskoj. Ovo je kanal predivne, a opet sasvim izvedive hrane u porcijama za jednog ili dvoje, i obožavam gledati njene ideje jer su inspirativne i za one dane kad uopće nemam volje isprobavati nešto novo. Ono što me najviše oduševljava kod Jess je to da kuha vrlo intuitivno, baš kao što i ja činim – često počevši razmišljati o obroku tako da otvorim hladnjak i vidim što treba “riješiti” da se ne baci.

Zacjelo ste primijetili da je u mom izboru najdražih 5 čak 4 veganska kanala, no kako bi rekli oni s engleskog govornog područja:”Don’t knock it until you tried it!”. Moje je mišljenje da za pripremiti meso najčešće ne trebate nikakvu ideju, dovoljno je da imate love da si ga možete priuštiti – ali bezmesna kuhinja, štoviše ne samo bezmesna nego bezživotinjska, je mjesto na kojem nalazim najbolje ideje i najveća iznenađenja okusnim pupoljcima koji su 35+ godina bili posve nezabavljeni.

Pregledajte, isprobajte i u slast! I javite gdje vi nalazite svoju inspiraciju 🙂

Autor: derzafanistori

I am avid learner from Croatia currently tackling Japanese language and culture, knitter, DIY person and all-around experimenter.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s