Jastučići od vučenog tijesta punjeni povrćem

Nekad zamisao o receptu započne od pitanja: kako bi izgledalo da krumpiruša i samosa imaju bebu?

Svidjela mi se Lidlova ideja da prodaje minijaturan paket listova vučenog tijesta – 8 listova za 2.5 kune. Veliki paketi od pola kile osuše mi se u hladnjaku između prilika da nešto umotaju, a ovaj paketić je baš zgodna opcija za samo nekoliko zalogajčića ili porcija brzog bureka.

Danas, jer je već skoro pola noći u srijedu i post mora na blog, a ja sam maločas tek stigla kući slijedi još brža opcija – vrući i začinjeni jastučići od tijesta punjeni povrćem.

Potrebno (9 jastučića):
3 lista vučenog tijesta

1 krumpir, usitnjen (cca 150g)
40 g mrkve, nasjeckane na male kockice
40 g graška ili usitnjenih zelenih mahuna (može zaleđenih)
žličica ulja po želji (rafinirano maslinovo ili kokosovo)
začini: sol, dimljena ljuta paprika, po želji garam masala ili papar
ulje i mlijeko*, za premazivanje

Postupak:
Ugrijte pećnicu na 200°C.
Usitnjeni krumpir, mrkvu i mahune pokrijte plastičnom folijom ili silikonskim poklopcem i skuhajte u mikrovalnoj. Uglavnom je 3 minute dovoljno, a za ovaj recept slobodno skuhajte da bude sasvim mekano.
Kuhanom povrću dodajte začine i ulje, izmiješajte i zgnječite vilicom ili gnječilicom za krumpir da se dio krumpira usitni i poveže smjesu. Ne štedite sol.
Razmotajte list vučenog tijesta i razrežite na 3 dugačke trake (možete i na više traka, ako su listovi veći – ili želite manje trokutiće). Poprskajte list sa malo ulja i vode, na jedan kraj stavite nadjev i zamotajte nadjev u jastučić trokutastog oblika. Prije zadnjeg preklapanja list namažite sa malo više vode i zalijepite da se ne odmata.
Smotane trokutiće premažite sa malo mlijeka i ispecite 6 minuta u pećnici na 200°C ili uz ventilator na 180°C.

Pečene trokutiće možete poslužiti odmah, hrskave iz pećnice, ali ja ih volim nakapati sa malo vode i zatvoriti u poklopljenu posudu na nekoliko minuta – da imaju lijepu boju i hrskave krajeve, ali budu meki iznutra.

Poslužite!

Jastucici_posluženoOvi trokutići, gotovo pa nemasni, stvarno nemaju puno zajedničkog sa burekom, krumpirušom ili samosama, u terminima bogatstva kalorijama – no, i bez toga oni su zarazno ukusni i oštro začinjeni, sjajna pratnja friško otvorenoj boci domaće kombuche i izvrsna brza i zabavna večera.

Jastucici_zalogajIsprobajte, uživajte i u slast! I javite kako je vama uspjelo 🙂

*životinjsko ili biljno mlijeko, po izboru. Ako upotrijebiti biljno, kao ovo domaće sojino mlijeko ili kokosovo mlijeko – recept će biti veganski.

Oglasi

Autor: derzafanistori

I am avid learner from Croatia currently tackling Japanese language and culture, knitter, DIY person and all-around experimenter.

Jedna misao o “Jastučići od vučenog tijesta punjeni povrćem”

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s