Krem juha od puretine s kukuruzom

Iza imena cream chowder ili (naravno!) – krem čorba – skriva se fantastična juha od jednostavnih sastojaka, bogatog okusa, kremasta od mlijeka i savršena za brzi ručak ili večeru.

Zadnjih nekoliko tjedana bili su mi dosta naporni i iako pokušavam biti budna što se tiče odabira hrane koju jedem dogodilo se da sam odklizala u uobičajeni domaći meso plus žitarice raspored, zanemarujući da proteini i žitarice smiju biti samo jedna polovica dnevnog unosa kalorija, dok preostala polovica mora dolaziti iz povrća (Porcija zdravlja). Osim što se ekspresno skupilo nekoliko kila viška, ovaj je odabir naravno uzrokovao i poteškoće samokontrole (jer su šećeri stalno zahtjevali još šećera), a i raspored je trpio radi premalo vlakana (sigurna sam da možete sami zaključiti kaka-v raspored :D).

I tako ovaj vikend radim re-set ili ponovno namještanje preporučenih količina makronutrijenata kuhajući fantastična jela, a ova krem juha od puretine sa kukuruzom najfantastičnija je od svih.

Potrebno (2 oGROmne porcije):
1 žličica ulja
pola glavice luka, nasjeckano
150 g purećih prsa, usitnjeno*
2 velika rebra celera, usitnjena
velika mrkva, narezana na kockice usitnjena
1 krumpir, s korom, narezan na kockice
pola šalice slatkog kukuruza iz konzerve ili smrznutog
1 kocka pileće juhe*
vruća voda
200 ml mlijeka*
1 žličica dimljene crvene paprike
papar ili kajenski papar po želji

Postupak:
Prikupite se sastojke i nasjeckajte ih na kockice iste veličine.
U srednje velikoj zdjeli zagrijte ulje i kratko popržite luk da zastakleni.Dodajte puretinu i kratko je pržite uz miješanje, dok ne promijeni boju.

 

Dodajte sve ostalo povrće, kocku za juhu i prelijte vrelom vodom. Kad zavrije pokrijte poklopcem, smanjite vatru i pustite da kuha dok povrće ne bude mekano (u mom slučaju 12 minuta, ali ako ste narezali na veće komade biti će malo duže).
Na kraju dodajte dimljenu papriku, papar po izboru i mlijeko i grijte samo još toliko da bude vruće i zatim…

poslužite!

krem juha od puretine s kukuruzom_posluženoOva je juha kremasta, slasna, začinjena i super-brza.

krem juha od puretine s kukuruzom_zalogajTradicionalno se može poslužiti uz pokoji udrobljeni slani kreker koji će ju zgusnuti, ali i bez toga vrlo je zadovoljavajuća i zasitna.

Isprobajte, uživajte i u slast! I javite kako je vama uspjelo 🙂

*Za vegansku varijantu koristite kocku povrtne juhe umjesto pileće, sojino mlijeko umjesto kravljeg i komad čvrstog, najbolje dimljenog, tofua kao protein umjesto puretine. Za razliku od puretine, koju treba duže kuhati, narezani tofu dodajte u juhu u zadnjih pet minuta kuhanja, da se temeljito zagrije prije nego dotjerate začine i poslužite.

Autor: derzafanistori

I am avid learner from Croatia currently tackling Japanese language and culture, knitter, DIY person and all-around experimenter.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s