Tapioka puding s voćem

Najbolja jela su zapravo ona čija međusobna igra okusa i tekstura stvara pijedestal uživanju u osnovnom okusu sastojaka.

Takvo je jelo puding od perlica tapioke.

Tapioka perlice su korijenu kasave ono što je kuskus pšenici – poluprerađevina koja radi metode nastanka ima skraćeno vrijeme priprave i drugačije teksturalne osobine od biljke porijekla. Tapioka perlice pritom, bez obzira jesu li krupne ili sitne, pretvaraju se u meke prozirne kugle zabave koje je moguće aromatizirati na najrazličitije načine.

A ti načini mogu biti brzi, jednostavni i posve svježi i donositi u jelovnik šarm daljina uz potpunu lakoću priprave.

Potrebno (za 1 veliku ili 2 male porcije):
50 g malih perlica tapioke (ovakve)
voda za namakanje

Za kuhanje:
200 ml vode
50 ml mlijeka (može kokosovog – isprobajte napraviti domaće)
15 g šećera
prstohvat soli

Za posluživanje:
usitnjeno voće po izboru: breskve i jagode su izvrstan izbor, ali i slatka dinja ili tropsko voće sjajno nadopunjuju ovaj desert

Postupak:
Odvagnite i namočite perlice u vodi sat vremena. Moguće je namakati kraće, ali ja volim da su meke i bogate i čini mi se da duže namakanje stvara ljepšu teksturu gotovog proizvoda. Nabubrene perlice ocijedite.

Vodu stavite u manju posudu na štednjak i rastopite u njoj šećer i sol. Kad se zagrije do vrenja dodajte mlijeko i ocijeđene perlice i kuhajte na sasvim laganoj vatri, uz miješanje, oko 5-10 minuta. Mlijeko će se zgusnuti i neprozirne bijele kuglice postati će prozirne loptice u želatinoznoj tekućini. Ostavite da se ohladi do sobne temperature prije posluživanja i zatim…

Poslužite!

Tapioka puding s vocem_porcija i polOvaj desert često se naziva “žablja jaja” zbog izgleda i želatinozne teksture, a ovako pripremljen, ne premliječno i ne preslatko, prekrasna je i osvježavajuća podloga svježem voću. Naravno, po ukusu možete ga zasladiti i mnogo više, a ako dodate masno kokosovo mlijeko svježina će se pretvoriti u raskoš.

Tapioka puding s vocem_zalogajOsim kao desert ovu porciju i pol volim pojesti kao doručak, pri čemu je nakon kuhanja nasipam u staklenku i ostavim preko noći u hladnjaku, a ujutro nadopunim voćem i pojedem ili ponesem sa sobom na posao. Ako vas veseli socijalizirati se kroz razgovor o hrani ovo je jedan od obroka koji naprosto mami pitanja i komentare 😉

Isprobajte, uživajte i u slast! I javite kako je vama uspjelo.

Autor: derzafanistori

I am avid learner from Croatia currently tackling Japanese language and culture, knitter, DIY person and all-around experimenter.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s