Salata od brokule, poriluka i jaja

Iako je ova salata slasno i lagano rješenje u svako doba godine, u ovo doba kad mnogima od nas domove preuzmu tvrdo kuhana jaja ova salata je izvrsno rješenje za brz obrok koji od dosadnih viškova čini ukusne specijalitete.

Bilo da ste nakuhali jaja za ukras ili tucanjem osvojili protivnička nadam se da će vam ova brza i jednostavna tehnika olakšati nošenje sa uskršnjim blagom.

Potrebno (za jednu porciju, recept je tehnika pa povećajte u skladu sa potrebama i preferencijama):
90 g brokule
70 g poriluka

Začini:
pola žličice tekućeg zaslađivača poput meda ili agave nektara
pola žličice maslinovog ulja jakog okusa (djevičansko)
puna žličica ukiseljenih kapara
puna žlica tekućine u kojoj su kapare ukiseljene
listovi peršina
crvena ljuta papričica

1 kuhano jaje

Postupak:
Prikupite sve sastojke jer priprema salate traje tek nekoliko minuta.
Brokulu i poriluk usitnite na veličinu zalogaja, operite, ocijedite i skuhajte na pari (5 minuta nad provrelom vodom) ili u mikrovalnoj (2 minute na najjačoj snazi, u posudi pokrivenoj silikonskim poklopcem ili plastičnom folijom).
U većoj posudi pomiješajte sve začine: med, ulje, kapare, peršin, tekućinu od kapara, tanke kolutiće ljute paprike. Vruće kuhano povrće odmah pomiješajte sa začinima i stavite na tanjur za posluživanje.
Izrežite jaje na komade i složite na salatu.


Poslužite!

Ova salata izvrsna je čim je složite i ne treba je hladiti, ali ako želite možete je jesti i hladnu, samo je posložite u porcije i nadopunite jajima pred samo posluživanje.

Aromatična, sa vrlo malo ljutine i fantastičnim umami okusom od mješavine začina pojačanim kremastim žumanjkom jajeta ova je salata odlična ideja kako za lagani obrok, tako i za goste radi vrlo privlačnog kontrasta boja i sasvim bezbolne, brze pripreme.
Salata od brokule i jaja_porcija
Ja sam svoju porciju i pol smazala dok se s nje još dizala para prekrasnog korčulanskog maslinjaka i sa 10-minutnim jajetom koje je taman doseglo granicu tvrdokuhanosti. U nedostatku tvrdo kuhanih, ili možda ako baš želite porciju tekućeg žumanjka, poslužite salatu sa svježe poširanim jajetom na vrhu i tekući žumanjak koristite kao još jednu komponentu preljeva – umačući u njega zalogaje povrća.
Salata od brokule i jaja_zalogaj
Njammmm!

Isprobajte, uživajte i u slast! I javite kako je vama uspjelo 🙂

Oglasi

Autor: derzafanistori

I am avid learner from Croatia currently tackling Japanese language and culture, knitter, DIY person and all-around experimenter.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s